Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че родината му няма да се

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че родината му няма да се
Коментари Харесай

Ким Чен Ун пак заплаши враговете с ядрено оръжие

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че родината му няма да се поколебае да употребява цялата си военна мощност, с цел да унищожи враговете си, в случай че някой от тях употребява мощ против нея. Изявлението севернокорейския водач бе в границите на отбелязването на годишнината от основаването на армията, предават международните организации.

Ким направи тези мнения по време на посещаване в Министерството на защитата в четвъртък, като прикани бойците да отстояват идеологията на ръководещата Работническа партия и да пазят страната с цената на живота си, заяви осведомителна организация КЦНА.

" Ако враговете се опитат да употребяват мощ против страната ни, ние ще вземем смелото решение да променим историята и без съмнение ще използваме цялата си свръхсила, с цел да ги унищожим ", декларира той.

Ким повтори клетвата си никога да не води разговор или договаряния с Южна Корея, която съгласно него е " зложелател номер 1 " на страната му, и съобщи, че политиката на мощна военна подготвеност е единственият метод да се обезпечи мир и сигурност за Северна Корея.

На огромна среща на ръководещата партия в края на 2023 година Ким съобщи, че мирното обединяване е невероятно и страната му прави смяна в политиката си във връзка с Юга, което е сериозна смяна, предефинираща връзките ѝ със Сеул.

В отчета на КЦНА се споделя, че Ким е направил визитата в министерството на защитата дружно със своята " уважавана щерка ", което значи, че е бил съпроводен от щерка си Джу Ае, която съгласно анализаторите се чака да играе възможна бъдеща роля в управлението на страната.

Северна Корея отбелязва основаването на армията си на 8 февруари, а предходната година организира огромен боен церемониал в среднощ, демонстрирайки най-големите си междуконтинентални балистични ракети.

Държавните медии не загатват за сходно огромно събитие тази година, само че оповестяват, че в Министерството на отбраната е имало церемониал на почетния часовой за Ким Чен Ун и той е участвал на прием с военни командири и бойци по случай годишнината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР